Wandelquiz

Tijdens de lange lockdown, waarbij evenementen nog heel ver voor ons liggen, begint het toch weer te kriebelen bij ons. Net als veel andere mensen, hebben we de afgelopen maanden regelmatig de wandelschoenen aangetrokken en tijdens een tochtje door Herperduin kwamen we op een geweldig idee: een WandelQuiz!

Op Tweede Pinksterdag kunnen quiz- en wandelfanaten hun hart ophalen. We sturen wandelaars de bossen in met vragen en tussendoor kan er naar de podcast worden geluisterd om geluidsfragmenten te raden. 

Natuurlijk wordt er op 24 mei rekening worden gehouden met de RIVM-richtlijnen en daarom kan er alleen gewandeld worden in duo’s. Halverwege de wandelquiz krijgen de deelnemers een lekkere en uitgebreide lunch om gespreid door het bos te picknicken. Tijdens een PubQuiz in de zaal worden de vragen voorgelezen, maar tijdens de wandelquiz krijgen de deelnemers op verschillende manieren vragen: op papier, tussendoor langs de wandelpaden en via de podcast worden vragen gesteld en zijn geluidsfragmenten te horen. De route wordt een puzzel, met foto’s van mogelijke richtingen. 

’s Avonds is er interactie, want via een livestream worden om 20.00 uur de antwoorden bekend gemaakt en weten we wie het slimste duo is.  Wil je meedoen met de wandelquiz op 24 mei aanstaande, dan kun je je teamnaam doorgeven via de mail: info@metdeflesoptafel.nl. De wandelquiz start om 11.00 uur en na een wandeling van ongeveer 10 kilometer worden de bekende bierviltjes waarop de duo’s hun antwoorden noteren, ingeleverd. Deelname kost €15 per persoon en hierbij is een lekkere lunch inbegrepen. Kinderen kunnen natuurlijk bij hun ouders aansluiten, maar de vragen zijn op volwassenen gericht.